Gudrun Hendrikman

Het
Muziekatelier
harp-tq

Harples

Als docent vind ik het belangrijk, om altijd uit te blijven gaan van wat de leerling zelf graag wil leren of ontwikkelen. De eigen muzikale interesse staat in mijn lessen voorop.

Zing je bijvoorbeeld graag en zou je jezelf willen leren begeleiden? Speel je graag popmuziek of juist muziek uit verschillende culturen? Ik stimuleer mijn leerlingen om zelf de mogelijkheden van de harp te ontdekken en uit te proberen. En dat muziek zoveel méér is dan alleen noten lezen! Wel geef ik als docent aanwijzingen om een stevige technische basis te leggen, van waaruit de leerling zich kan ontwikkelen. Daarbij krijgt de leerling gedurende de les alle aandacht, omdat de lessen individueel gericht zijn.

Daarnaast organiseer ik een aantal keren per jaar ensemblelessen, om ook het samenspelen te bevorderen.

Gemiddeld twee keer per jaar organiseer ik een voorspeelmiddag. Ook bied ik de mogelijkheid, om mee te doen aan verschillende muziekprojecten.

Zowel beginners als gevorderden zijn bij mij welkom!

Voor de wekelijkse lessen is het niet nodig om de eigen harp mee te nemen.

Lesmogelijkheden

  • 30 min. les per week/ 60 min. les, tweewekelijks
  • 30 min. les, tweewekelijks
  • 45 min. les per week
  • 45 min. les, tweewekelijks
  • Knipkaart met 10 of 20 lessen (1 jaar geldig)

Een proefles kan altijd worden aangevraagd.

Tarieven (volgens de richtlijnen van de NTB) op aanvraag. Tarieven worden doorgaans m.i.v. het nieuwe schooljaar opnieuw vastgesteld.

harples Gudrun Hendrikman

Kinderen

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen bij mij beginnen met harp spelen. In het begin staat het ‘spelen met je oren’ centraal, d.w.z. dat je goed leert luisteren en het instrument kennen, zonder dat je noten hoeft te lezen. Wat je ook graag wilt leren spelen, individuele aandacht voor jouw manier van spelen staat centraal. Kom gerust een keertje langs voor een proefles!

Er zijn diverse mogelijkheden: individuele lessen, ouder-kind lessen. Wekelijks, tweewekelijks of met een knipkaart.

Tieners

Soms is het lastig om de middelbare school te combineren met intensief muziek maken. Dan kan het juist fijn zijn, om je harp te gebruiken als uitlaatklep in je drukke leven. Samen kiezen we mooie stukken uit die bij jou passen, en waarmee je veel plezier hebt, ook als je af en toe wat minder vaak kunt oefenen.

Er zijn diverse mogelijkheden: individuele lessen, duolessen. Wekelijks, tweewekelijks of met een knipkaart.

Volwassenen

Heb je altijd al harp willen spelen en kwam het er niet van? Of ben je ooit eens begonnen maar weer gestopt? Lijkt het je heerlijk om weer iets nieuws te beginnen? Bij mij ben je welkom, ongeacht je niveau. Samen zoeken we mooie stukken uit die bij jou passen, en waarmee je veel plezier hebt, ook als je af en toe wat minder vaak kunt oefenen.

Er zijn diverse mogelijkheden: individuele lessen, ouder-kind lessen. Wekelijks, tweewekelijks of met een knipkaart.

Geluidsfragmenten